RST Historie

RST staat voor Rhino Sport Technology

AL meer dan 30 jaar, in 1988 opgericht door Jonny Towers in Derbyshire, is het van oorsprong Engelse RST, een merk dat hoogwaardige motorkleding biedt tegen betaalbare prijzen. Het merk RST staat al jarenlang op nummer 1 in het Verenigd Koninkrijk, levert aan 63 landen en is inmiddels ook marktleider in Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. 

Dankzij de extreem hoge veiligheidseisen waar dit merk aan voldoet, mag het zich sinds 2017 de Official Safety Partner nomen van de TT Isle of Man en North West 200. Logischerwijs kiest het merendeel van de WorldSuperBike rijders voor RST. Tijdens deze races worden RST-producten onderworpen aan de meest extreme testen met name op het gebied van veiligheid en comfort. 

Coureurs als Ian Hutchinson (TT), Alex Lowes (WBSK) en Kenny Foray (FSBK) zijn nauw betrokken bij de ontwikkelingen van de RST Racing producten. Deze innovaties zie je uiteindelijk terug in alle RST motorkleding en zijn dus beschikbaar voor iedere motorrijder.

Wat maakt RST zo bijzonder?
- Official Safety Partner op TT Isle of Man en een eigen TT kledinglijn
- Extreem hoge kwaliteit en veiligheid
- Coat nylon garen
Coat is een Engelse garen fabrikant die zich al in de 18e eeuw is gaan specialiseren in het maken van sterk, stevig garen. Zo hebben zij garen ontwikkeld speciaal voor de racesport dat een brandvertragende werking heeft tot wel 371 graden. Door de draad in ieder product drievoudig te stikken creëert RST een zeer veilig en duurzaam kledingstuk.
- MAX ritsen
MAX is een extreem sterke rits ontwikkeld in 1988. De rits heeft meerdere jaren achter elkaar de National Gold Brand Award gewonnen vanwege hun excellente kwaliteit. RST maakt voor 95% gebruik van MAX ritsen, voor de resterende 5% gebruiken zij ritsen van YKK.
- SinAqua membraam
RST heeft een eigen membraam ontwikkeld, het SinAqua membraam. Het SinAqua membraam heeft een waterdichtheid van 10,000mm/cm2 en een ademend vermogen van 5000m2. Wat betekend dat de stof van de jas een kolom van 1cm2 water vast kan houden bij een druk van 10 meter voordat het door lekt.
Daarnaast is er het SinAqua Pro membraam, dit luxere membraam wordt gebruikt in de Pro serie producten en biedt 15,000mm/cm2 waterdichtheid en een ademend vermogen van 12,000m2.
- Uniek! geintegreerde airbags, volledig gecertificeerd
- 3 jaar garantie op de PRO series
- Eersteklas rundleer
- Betaalbaar! 
Om enkele voorbeelden te geven:
Race-suit one piece leverbaar vanaf € 499
Kangaroe lederen race-suit one piece met Airbag vanaf € 1199.-
Textiel jassen vanaf € 149.99

De RST collectie bestaat uit: 
- Reinforced & Metropolitan collection
Beschermende kleding met een dagelijkse casual uitstraling.
- Pro series collection 
3 jaar garantie, SinAquaPro membraam en voorzien van CE-gekeurde schouder, elleboog en rug protectoren.
- Trachtech Evo serie
Volledig CE-gekeurde kleding, klasse AAA
Hoogwaardige innovaties, Scherpe prijzen
Naast de leren trachtech collectie is er ook een waterdichte serie gecreëerd, sportief hoogwaardige gebruikte materialen maar wél waterdicht, ideaal voor de sportieve straatgebruiker.

Leather Suits * Leather Jackets & Pants * Textiel Jackets & Pants * Urban Jackets-Shirts/Hoodies/Jeans * Gloves * Boots and Shoes * Rain and Underwear * Ladies Jackets, Pants, Gloves, Boots and Shoes