RST Integrated Airbag System In&Motion

De airbagtechnologie waarmee de RST airbagcollectie is uitgerust, werd al in 2014 leven ingeblazen. Het systeem van RST opereert - geleverd door In&Motion - draadloos en werkt in perfecte harmonie met de CE-level 1 goedgekeurde rugprotector waar ieder product uit de airbaglijn mee is uitgerust. Het systeem functioneert autonoom qua detectie en inwerkingtreding en wordt nu al gebruikt door meer dan 20.000 motorrijders. Hierdoor is het momenteel de meest gebruikte technologie in zijn categorie en heeft de airbag zijn meerwaarde al onderstreept.

Dankzij alle wedstrijdervaring en de jarenlange betrokkenheid bij de IoM Tourist Trophy, is het RST-systeem zo ontworpen dat de kussens zichzelf opblazen, rekening houdend met de vervorming van bepaalde delen van het jack. Hierdoor voelt de drager geen enkele vorm van druk bij een valpartij en de erop volgende schuiver.

Daarnaast wordt het systeem – zoals bij alle RST-producten – volledig in de jas geïntegreerd. Het voordeel hiervan is dat de ademende eigenschappen van de geventileerde mesh voering en panelen blijven gehandhaafd, in tegenstelling tot losse airbagvesten die de ademende eigenschappen belemmeren.

Het RST-airbagsysteem is gebruiksvriendelijk en heeft compacte afmetingen. Na het activeren van het systeem door aanmaak van een gebruikersaccount, is het via de smartphone-app en Bluetooth te sturen aan de hand van een verzameling informatie en instellingen. Wanneer het detectiesysteem van onvrijwillig afstappen geactiveerd is, werkt het systeem volledig autonoom, zonder tussenkomst van de gebruiker. Die kan zich dus ongestoord blijven concentreren op het rijden en het verkeersbeeld.

Het elektronische detectiesysteem analyseert met duizend (1000!) berekeningen per seconde de bewegingen van de rijder via specifieke sensoren en algoritmes. Tijdens deze permanente analysefase kan het systeem anticiperen op een schok, een onherstelbare afwijking van het evenwicht opmerken en het systeem aansturen om de airbag op te blazen. Wanneer het systeem een gevaarlijke situatie detecteert, begint hij na 33 milliseconde het inwendige airbagvest op te pompen. 22 milliseconde later is de airbag volledig operationeel. In totaal verstrijken 60 milliseconde tussen de detectie en de volledige werkzaamheid.

Wanneer je jezelf aanmeldt voor het systeem met het aanmaken van een gebruikersprofiel, krijg je toegang tot een vrijblijvende abonnementenservice. Met een abonnement profiteer je van een onbeperkte garantie op het systeem en een materiële update: iedere drie jaar wordt het bedieningskastje vervangen door een recenter exemplaar. Rijd je een periode niet en blijft je machine op stal staan, kun je het abonnement opschorten. Idem voor circuitgebruik ; je kunt je abonneren puur voor de maanden dat je je rondetijden aan het aanscherpen bent.
Een maandelijks abonnement kost € 12,-, een jaarabonnement € 120,-.
Kies je voor de circuitoptie, betaal je € 8,- per maand óf € 25,- per jaar extra.

De Airbag serie van RST werkt samen met Airbagfabrikant In & Motion.

De voordelen van een in&motion airbag:
- lichter 0,8 kg (andere airbags in motorkleding wegen gemiddeld 1,8 kg)
- rekt mee
- Luchtiger
- Onzichtbaar
- Waterdicht!

De airbag kan 3 keer opgeblazen worden voordat hij voor controle terug moet naar RST.
Je kan zelf het patroon vervangen (3 keer)
Werkt op algoritme, bewegingsregistratie
Beschermt borstkas, buik, wervelkolom, nek en sleutelbeen.
Volledig CE-gecertificeerde kleding, protectie en airbag.
Ingebouwde CE-gecertificeerde rugprotector.
Kledingstuk is ontworpen met de benodigde rek en ruimte voor de airbag. (losse airbag kan te weinig ruimte krijgen bij het opblazen met gebroken borstbeen, ribben tot gevolg)
5-sterren SRA-beoordeleing
Kosten van een los patroon €99,- per stuk.

De airbag in&motion bestaat uit één box met twee algoritmes.
Beschikbaar voor straat en circuit gebruik.
Voortdurende verbetering – data over de motorrijder wordt automatisch naar de In&Motion servers gestuurd om de algoritmes te verrijken.
Draadloos, geen kabels of sensoren nodig op de motor
Elektronisch airbag-decetiesysteem heeft een ingebouwd algoritme voor activatie van het airbagvest – de airbag gaat dus niet zomaar af, alleen bij een ongeval!
Supersnelle detectie en opblazen <60ms (33ms detectie en 22ms opblazen)
Intelligente uitbreidbare technologie, software updates.

Hoe gaat het in zijn werk?
Je koopt bij ons een RST Airbag jas/pak en dan….
- Je ontvangt bij de aanschaf van een Airbag jas/pak een in&motion box
- Je gaat naar my.inemotion.com en maakt daar een account aan
- Je download de in&motion app
- In deze app koop of huur je een ledenpakket
- Activeer je account en ready to go!